Ingredients:
4 cebes tallades
a mitja lluna ben fines perquè ens donin dolçor al plat..
4 pastanagues (TENDRES, de fulla) tallades a rodanxes fines o amb mètode rodat, que ens donaran també, dolçor al plat.
Opcional: 1 remolatxa (o menys, segons la intensitat de color que hi vulguem donar)
Oli d'oliva, orenga o sàlvia, sal marina
4 pastanagues (TENDRES, de fulla) tallades a rodanxes fines o amb mètode rodat, que ens donaran també, dolçor al plat.
Opcional: 1 remolatxa (o menys, segons la intensitat de color que hi vulguem donar)
Oli d'oliva, orenga o sàlvia, sal marina
Una safata de
trinxat de proteïna vegetal de seitan i
tofu o seitan i tempeh.
Mill o arròs integral
Per a la salsa; daurarem
les cebes amb una mica d'oli d'oliva i
sal marina, sense tapa a foc mitjà-baix durant 10 minuts. En separarem la
meitat per a fer la massa de les mandonguilles.
A l’altra meitat hi afegirem les pastanagues, l'orenga i un fons d'aigua, tapar i courem a foc mitjà baix durant 20 min.
A l’altra meitat hi afegirem les pastanagues, l'orenga i un fons d'aigua, tapar i courem a foc mitjà baix durant 20 min.
Aquestes
verdures, les podem fer puré, o no, segons les edats dels comensals; Hi podem afegir JCM (concentrat de poma) que
ens donarà una dolçor natural al plat.
Per a les mandonguilles, farem bullir el mill afegint-lo a l’aigua bullint. També ho podem fer
amb arròs integral, que afegirem directament a l’aigua freda. El punt de cuita
el sabrem quan s’hagi begut tota l’aigua i es formin uns "volcanets". En el mill
seran uns 20 minuts, en l’arròs integral, uns 45 min.
Agafarem el
trinxat vegetal de seitan i tofu, o de seitan i tempeh, i l’afegirem a una
paella amb un raig d’oli i la meitat separada de la ceba. Hi posarem el cereal
i ho farem coure tot junt uns cinc minuts, que s’amalgami tot: ceba, trinxat de
proteïna vegetal i cereal.
Ho deixem refredar i formem les mandonguilles. Les fregim en una mica d'oli d'oliva: només per daurar-les, tots els ingredients estaven ja cuits.
Les servim amb la salsa de verdures
Ho deixem refredar i formem les mandonguilles. Les fregim en una mica d'oli d'oliva: només per daurar-les, tots els ingredients estaven ja cuits.
Les servim amb la salsa de verdures
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada