Us convidem a seguir-nos als vostres correus i enviar-nos receptes, links a web interessants, suggeriments, etc

8 de juny del 2014

Mandonguilles de seitan i tofu amb salsa de verdures


Ingredients:
4 cebes tallades a mitja lluna ben fines perquè ens donin dolçor al plat..
4 pastanagues (TENDRES, de fulla) tallades a rodanxes fines o amb mètode rodat, que ens donaran també, dolçor al plat.
Opcional:  1  remolatxa  (o menys, segons la intensitat de color que  hi vulguem  donar)
Oli d'oliva, orenga  o sàlvia, sal marina
Una safata de trinxat  de proteïna vegetal de seitan i tofu o seitan i tempeh.
Mill o arròs integral

Per a la salsa; daurarem  les cebes amb una mica d'oli d'oliva i sal marina, sense tapa a foc mitjà-baix durant 10 minuts. En separarem la meitat per a fer la massa de les mandonguilles.
A l’altra meitat hi afegirem les pastanagues, l'orenga i un fons d'aigua, tapar i courem a foc mitjà baix durant 20 min.
Aquestes verdures, les podem fer puré, o no, segons les edats dels comensals;  Hi podem afegir JCM (concentrat de poma) que ens donarà una dolçor natural al plat.

Per a les mandonguilles, farem bullir el mill afegint-lo a l’aigua bullint. També ho podem fer amb arròs integral, que afegirem directament a l’aigua freda. El punt de cuita el sabrem quan s’hagi begut tota l’aigua i es formin uns "volcanets". En el mill seran uns 20 minuts, en l’arròs integral, uns 45 min.
Deixarem el cereal fora del foc, tapat, uns 10 minuts més, perquè reposi.
Agafarem el trinxat vegetal de seitan i tofu, o de seitan i tempeh, i l’afegirem a una paella amb un raig d’oli i la meitat separada de la ceba. Hi posarem el cereal i ho farem coure tot junt uns cinc minuts, que s’amalgami tot: ceba, trinxat de proteïna  vegetal i cereal.
Ho deixem refredar i formem les mandonguilles. Les fregim en una mica d'oli d'oliva: només per daurar-les, tots els ingredients estaven ja cuits.
Les servim amb la salsa de verdures

Sembla liat, però sabeu que és una recepta fàcil i que sorprendrà i agradarà  als vostres comensals.






















Recepta de la Neus Santiago, nutricionista i cuinera, que ens va donar el taller de cuina saludable 2014 on vam cuinar aquest plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada