Ingredients:
Cereals inflats tipus blat, mill, quinoa...
“Tortitas” d’arròs inflat
Müeslis de cereals i fruites (vigilar que no portin sucre ni mel, ja hi
afegirem nosaltres la part dolça)
Pipes o llavors de carbassa... que també torrarem a la paella sense oli i a foc
baix.
Un pot de melassa d’arròs
Ratlladura d’una taronja
Com farem el torró?
D'una banda
podem triturar, o no, els fruits secs i llavors, tot dependrà de l’edat dels
nostres comensals. Jo recomanaria triturar-ho tot bé per a menys de 4 o 5 anys.
D'altre banda, agafarem un bol i hi anirem afegint tots els cereals que vulguem.
Recomano fer el torró sempre diferent, amb un tipus de cereal, un de llavors i
un de fruits secs + les “tortitas” d’arròs triturades. D’aquesta manera tindrem
diferents opcions d’un mateix postre.
Afegirem la
ratlladura de la taronja a la melassa d’arròs. Ho barregem bé i la posarem a
foc fort
fins que arrenqui el bull: 2 minuts o 3 de bullir seran suficients perquè redueixi una mica.

Posarem la safata
al forn, part de dalt o grill, vigilant de que no es cremi!
Uns cinc
minutets, just perquè quedi amb una mica de color.
Ho traurem del
forn i marcarem les porcions quan encara estigui calent. En refredar-se
s’endurirà i ja tindrem les barretes energètiques o torró de cereals.
Recepta de la Neus Santiago, nutricionista i cuinera, que ens va donar el taller de cuina saludable 2014 on vam cuinar aquest torró.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada